اجزای تشکیل دهنده سیستمهای اعلام حریق
امروز در این مقاله می خواهیم با اجزای تشکیل دهنده سیستمهای اعلام حریق آشنا شویم. سیستم های اعلام حریق نقش بسیار زیادی در مهار کردن آتش و خاموش کردن آن دارند. هنگامی که هشدار این سیستم بلند شود به معنای آتش سوزی می باشد و قبل از این که آتش پخش شود امکان مهار کردن آن وجود دارد.
از این موضوع نباید غافل شویم که مردم با تهیه کردن کپسول آتش نشانی برای منزل خود می توانند در حادثه های کوچک کمی کمک حال آتش نشانان باشند و آن ها را خیلی کم از خطرهای احتمالی دور کنند.
اگر نوع آتش به گونه ای باشد که نشود آن را به سرعت کنترل و مهار کرد سیستم های اعلام حریق منجر به صرفه جویی در تایم می شوند تا ماموران آتش نشانی بسیار زودتر به محل حادثه بیایند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
اجزای تشکیل دهنده سیستمهای اعلام حریق
سیستم های اعلام حریق که قدیمی هستن اصولا از یک حسگر یا هشدار دهنده که به خروجی صوتی متصل می باشند تشکیل شده است ولی این سیستم ها در سال های گذشته دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد.
سیستم های جدیدتر معمولا از تعدادی شستی اعلام حریق و تعدادی حسگر و یا آشکار ساز (Detector)، یک سامانه پردازش مرکزی و چند خروجی تشکیل میشوند.
اجزاي سيستم اعلام حريق آریاک به سه قسمت اصلي تقسيم مي شوند :
تجهيزات تشخيص حريق ( دتکتورها )
تجهيزات اعلام حريق ( فلاشرها ، آژيرها و … )
مرکز کنترل يا پانل مرکزی که مسئولیت ارتباط بين دتکتورها و وسايل اعلام حريق را به عهده دارد.
یک سیستم اعلام حریق در حالت کلی می تواند از اجزای مختلفی تشکیل شده باشد عبارتند از:
مرکز کنترل یا کنترل پنل سیستم اعلام حریق .
دتکتور دود ( Smoke Detector ) – این دتکتور در دو نوع یونیزه و اپتیکال وجود دارد.
دتکتور حرارت ( Heat Detector ) .
بیم دتکتور ( Beam Detector ) .
دتکتور ترکیبی یا کومبو ( دود و حرارت ) .
دتکتور شعله ( Flame Detector ) .
شستی اعلام حریق ( MCP ) .
زنگ اخبار .
آژیر اعلام خطر .
باتری پشتیبان .
مقاومت انتهای خط .
نمایشگر LED .
فلاشر .
و تجهیزات بسیار متنوع دیگری است که با یکدیگر کار می کنند و در صورت وجود دود، آتش، منوکسید کربن و سایر شرایط اضطراری آن ها را تشخیص داده و از طریق تجهیزات صوتی و بصری به ساکنین و یا کاربران اطلاع رسانی میکند .
وجود کپسول آتش نشانی برای منزل بسیار ضروری و مهم می باشد و حتما باید در خانه ها و ساختمان ها وجود داشته باشد.
اجزای سیستم اعلام حریق
پنل مرکزی اعلام حریق
همه ی فرمان ها و برنامه ریزی ها برای نصب سیستم اعلام حریق بر روی پنل مرکزی اعلام حریق انجام می شود
پنل مرکزی قابلیت نصب کردن تجهیزات کنترل کردن آتش و نصب تلفن کننده را دارد و به صورت آدرس پذیر و متعارف یا کانونشنال ساخته می شود.
دتکتور اعلام حریق
دتکتور اعلام حریق در حقیقت آشکارسازهای آتش سوزی هستند.
دتکتورها در انواع دتکتورهای حساس به دود، دتکتورهای حساس به حرارت، دتکتورهای حساس به نور آتش ، دتکتورهای گاز و … تشکیل می شوند.
آژیر اعلام حریق
آژیر خطر آتش سوزی دارای اعلام های صوتی می باشد که به صورت آژیر یا اسپیکر است و باید در نصب کردن اسپیکر ها برای ساختمان ها بسیار دقت کرد و این را نیز باید بدانید که استاندارد های دسی بل صوت در آژیر های داخلی و بیرون مختلف است.
چراغ سردرد اعلام حریق | چراغ ریموت یا ریموت اندیکاتور اعلام حریق
برای آشکار کردن محل دقیق آتش سوزی در زمان هشدار از چراغ سر در استفاده می کنند در زمان آتش سوزی چراغ ریموت روشن می شود در هر واحد یا اتاق نشانگر آتش سوزی در آن محل می باشد.
شستی اعلام حریق
از این شستی ها برای هشدار دادن زمان آتش سوزی به صورت دستی استفاده می شود به این منظور باید شستی ها را در محلی نصب کرد که در دسترس عموم قرار بگیرد.
شما بسیار راحت می توانید یک کپسول آتش نشانی برای منزل خود تهیه کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.
دتکتور اعلام حریق:
دتکتورها مسئولیت آشکار کردن آتش سوزی را بر عهده دارند. در صورت به وجود آمدن آتش سوزی دتکتور سیگنالی را به پنل مرکزی ارسال و اعلام حریق می کند. دتکتورها دارای انواع گوناگونی (دودی، حرارتی، شعله ای و گازی) می باشند.
شاسی اعلام حریق:
شاسی اعلام حریق و یا شستی اعلام آتش سوزی یکی از اجزاء تشخیص دهنده ی اعلام حریق دستی هستند. در صورت به وجود آمدن آتش با فشار دادن طلق شستی اعلام حریق و یا شکستن شیشه شاسی به وسیله ی افراد، آلارم به پنل اعلام حریق ارسال می شود و سیستم اعلام حریق فعال می شود.
و منجر به، به صدا در آمدن تجهیزات صوتی و شنیداری هشدار دهنده نیز می شود. شاسی این سیستم معمولاً دارای یک LED می باشد که در زمان آتش سوزی چراغ آن روشن می شود.
:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0