لزوم استفاده از کمربند ایمنی در کار
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

طبق آیین نامه ی ایمنی کار در ارتفاع که هدف از تدوین آن، “ایمن سازی محیط کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در کلیه کارگاه هایی که عملیات کار در ارتفاع و فرآیندهای مرتبط در آنجا انجام می گیرد” عنوان شده و مقررات این آیین نامه به استناد ماده 85 قانون کار جمهوری اسلامی ایران تدوین شده و برای کلیه کارگاه های مشمول قانون مذکور لازم الاجرا می باشد.

هر کار یا فعالیتی که موقعیت آن، در ارتفاع بیش از ½ متر نسبت به سطح مبنا انجام گیرد مشمول این قانون بوده و باید مجموعه تدابیر و اقداماتی که منظور پیشگیری از سقوط یا کاهش عوارض و صدمات ناشی از آن است مانند استفاده از کمربند ایمنی، لباس کار، دستکش کار، کفش کار و… در آن رعایت شود.

در چه کارهایی نیاز به خرید کمربند ایمنی است؟
کارگران در پروژه های پتروشیمی، ساختمانی، نفتی و… تقریبا به صورت دائم در ارتفاعی بالاتر از سطح زمین کار می کنند و کار کردن در این شرایط سخت و اغلب خطرناک، جزئی از فعالیتهای ساختمانی و صنعتی روزمره شده است. در بسیاری از صنایع امکان این سقوط برای کارکنان وجود دارد که این سقوط ممکن است از نردبان، از لبه سقف، از روی داربست و… باشد.

این موارد و موارد فراوانی از این دست، تنها بخشی کوچک از نیاز روزمره به تجهیزات کار در ارتفاع را به ما نشان می دهد. این که نیروی شما قرار است فقط یک بار و در یک زمان در ارتفاع کار کند و یا هر روز باید این کار را انجام دهد تغییری در اصل حفظ امنیت برای کار در ارتفاع تغییری ایجاد نمی کند. در این میان و با وجود نیاز مبرم به تجهیزات کار در ارتفاع، کمربندهای ایمنی کار در ارتفاع، جزء مهمترین و حیاتی ترین آیتم ها به شمار می روند. در ادامه به تعریف انواع کمربند ایمنی کار در ارتفاع می پردازیم.

انواع کمربند ایمنی کار در ارتفاع
از نظر سازمان جهانی ایمنی کار OSHA، ما زمانی مجاز به کار در ارتفاع هستیم که از خطرات آن آگاه بوده و با همراه داشتن تجهیزات ایمنی کامل، برای مقابله با خطرات احتمالی آماده باشیم.

هنگام کار روی داربست ساختمانی، دکل برق و یا حتی هنگام چیدن میوه در ارتفاعات بالای درخت، چون دستان در حال انجام کاری هستند و به نقطه ای تکیه نداده اند هر لحظه احتمال سقوط وجود دارد. پس باید ابزاری مهارکننده فرد عامل را تحت کنترل داشته باشد. این ابزار کمربند ایمنی کار در ارتفاع خوانده می‌شود و به‌طورمعمول در دو تیپ تولید می‌شود.

کمربند سیم بانی
تیپ اول خیلی ساده مانند کمربند شلوار، دور کمر را احاطه می‌کند. پس این کمربند ایمنی در صورت سقوط کاربر را از کمر نگه می‌دارد تا مجدداً در جایی مستقر شود. نام این محصول کمربند ایمنی سیم بانی است که تکنسین‌های اداره برق به‌طور گسترده از آن استفاده می‌کنند. علت نام گذاری این محصول از تجهیزات ایمنی، استفاده وسیع فعالین بخش صنعت برق و مخابرات از کمربند ایمنی دکل بانی در هنگام کار بر روی دکلهای برق و دکلهای مخابراتی می باشد.

کمربند هارنس
تیپ دوم درصدی کامل‌تر بدن را احاطه می کند. این نوع از کمربند ایمنی به کمربند ایمنی هارنس معروف است. این محصول از کتف‌ها تا ران پا را پوشش می دهد. نقطه اتصال طناب کمربند بین دو کتف در پشت یا روی سینه قرار دارد. از این کمربند ایمنی در چتر نجات نیز استفاده می‌شود. به همین جهت به نام کمربند پاراشوتی نیز شناخته می‌شود.

هارنس های مختلفی وجود دارند که با توجه به مکان مورد استفاده قابل انتخاب و خرید می باشند. هر کدام از محصولات با توجه به نامی که دارند، از نوع استانداردهایی برخوردار هستند که مکانی از بدن انسان را خواهند پوشاند و از سوی دیگر دارای مکان هایی برای قرار دادن قلاب می باشد. بطور خلاصه کمربند ایمنی هارنس کمربند ایمنی تمام بدن یا پاراشوتی که مانند کمربند چتربازی، به دور کتف و ران پای فرد استفاده کننده پیچیده می شود و کاملا او را در بر می گیرد.

پس از نظر ساختاری و ظاهری، کمربندهای ایمنی به دو دسته کمربند ایمنی سیمبانی و کمربند ایمنی هارنس تقسیم می شوند و هارنس وسیله ای ایمنی جهت نگه داشتن اپراتور در ارتفاع است؛کاربرد هارنس، حفظ ایمنی است.

معرفی یک نمونه از کمربندهای ایمنی هارنس
هارنس کد N78003 از با کیفیت ترین محصولات بخش HSE و تجهیزات ایمنی می باشد چرا که با توجه به آناتومی بدن انسان طراحی و تولید شده است و از ویژگیهای این محصول می توان به تحمل وزن بالا، قیمت مناسب، امنیت بالا حین تعلیق، امکان حمل ابزار و بار در ارتفاع و دارا بودن تسمه های فوق العاده مقاوم اشاره کرد.

قرار گرفتن پشتی X شکل این محصول روی بدن کاربر سبب راحتی فرد حین تعلیق می شود و همچنین کمک میکند که فرد فشار کمی احساس کند. کاربر میتواند به کمک وجود حلقه های چندگانه، گیره ها و کیسه های حمل ابزار به منظور اتصال ابزار کاری خود به این کمربند استفاده کند. ساختار X شکل این هارنس برای شرایطی که نیاز است تا کاربر مدت زیادی از نقطه اتصال پشتی آویزان بماند طراحی شده است.

حلقه های پا در این محصول دارای سگک های FAST برای باز و بسته شدن میباشد که نیاز به تنظیم مجدد سایز و اندازه این حلقه ها را از بین می برد. همچنین این کمربند دارای یک شاخص سقوط بوده که در پشت آن قرار گرفته است که در صورت سقوط این شاخص به صورت نوار قرمزی نمایان میشود. جلیقه موجود در این محصول دارای چهار نقطه اتصال می باشد که تسریع در عملکرد کاربر میشود.

کمر این محصول از کمربندی پهن و جنسی نیمه سخت تولید شده است. حلقه های پا دارای امنیت و قدرت نگهدارندگی بالایی هستند. در قسمت شانه این کمربند نوارهایی از جنس فوم تعبیه شده و به صورت گسترده فاصله گذاری شده تا از شدت سایش گردن کم کند. همچنین پهن بودن این نوارها سبب می شود تا از فشار بار در یک نقطه از شانه کاسته و فشار در میان فضای بیشتری پخش شود.





:: بازدید از این مطلب : 435
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: