نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

در صنایع کابل‌سازی؛ سیم‌ و کابل‌ نسوز در انواع بسیار متنوعی بر اساس نوع کاربرد و مکان استفاده تولید می‌شوند؛ بر این اساس در زمان تهیه و خرید سیم و کابل نسوز مورد نظر؛ بایستی ضمن توجه به کاربرد و مکان استفاده؛ به عوامل متعددی از جمله میزان ولتاژ جریان، میزان حداکثری دمای کارکرد سیم، مدت زمان یا بازه بلند مدت کارکرد سیم و کابل توجه داشت.
این کابل‌ها عموما دارای انعطاف‌پذیری فوق العاده‌ایی بوده و در برابر گرما و سرمای طاقت فرسا بسیار مقاوم هستند؛ همچنین مقاومت قابل توجهی در برابر مواد شیمیایی، مواد اسیدی، الکل‌ها و مواد روغنی از خود نشان می‌دهند. از مزایای دیگر سیم و کابل نسوز می‌توان به مقاومت در برابر اشعه‌های گوناگون مثل ماورا بنفش، گاما و مادون قرمز اشاره کرد. بر همین اساس و بر پایه ویژگی‌های فوق العاده خود؛ در جهان برای استفاده در صنایع و سیستم‌های حساس و ضد حریق بسیار کاربردی هستند.
کاربرد سیم و کابل اعلام حریق
این کابل‌ها در بسیاری از سیستم‌ها منجمله سیستم‌های اعلام حریق، سیستم‌های کاشف حریق، سیستم‌های اطفاء حریق، سیستم‌های روشنایی مخصوصا روشنایی اضطراری کاربرد داشته و در بین فروشندگان و خریداران این کابل‌ها رواج یافته است.
» استفاده درکابل کشی سیستم اعلان
» استفاده در اعلام و اطفای حریق
» استفاده در سامانه‌های هشدار صوتی
» استفاده در مدارهای روشنایی اضطراری
» در ساختمان‌های مسکونی و ادارات و غیره
برای مشاهده دیگر محصولات سیم و کابل به صفحه سیم و کابل سیلیکونی مراجعه فرمایید، همچنین با مراجعه به صفحه فروشگاه تمامی محصولات پلیمر عایق اسپادانا را ملاحظه نمایید.
کابل نسوز شیلددار
به کابل‌هایی که از یک لایه محافظ داخلی برخوردار باشند کابل نسوز شیلد دار می گویند. اما شاید از خود بپرسید هدف از شیلددار کردن این کابل ها چیست؟ در پاسخ می‌گوییم که در جهت محافظت از اطلاعات جاری در کابل‌ها در مقابل تداخلات مکانیکی و الکتریکی می‌باشد. از این کابل‌ها معمولا به منظور انتقال سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ در صنعت مورد استفاده قرار می‌دهند.

اگر کابل‌های شیلد دار از شیلد برخوردار نباشند مادامی که در مجاورت نویز های الکتریکی یا کابل‌های پاور قرار بگیرند قادر به انتقال صحیح اطلاعات نمی‌باشند. همچنین سیگنال های دریافتی به وسیله آن‌ها از خطا برخوردار می‌باشند. اما اگر از شیلد استفاده شود می‌توان مدار انتقال در مقابل تداخلات مغناطیسی خارجی محافظت نمود. در رابطه با کاربرد کابل برق ضد حریق شیلد دار باید گفت که در جهت اتصال دستگاه‌ها در خطوط تولید مانند ماشین افزار و تجهیزات حمل و نقل مکانیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما می توانید که این کابل‌ها را به برق اصلی اتصال دهید.

نکته‌ای که باید فراموش نکنید این است که خمش مستمر کابل‌های شیلد دار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اگر زمان به کارگیری کابل های شیلد دار نسوز به حرکت آن ها احتیاج نباشد نصب در سینی ها و کانال ها و … پیشنهاد می شود. استفاده از این کابل ها در مکان هایی که حد متعارفی از تداخل میدان مغناطیسی وجود داشته باشد توصیه می شود.

کابل نسوز شیلد دار برای استفاده در داخل ساختمان و جایی که دمای محیط بین ۵+ تا ۴۰+ درجه سانتی گراد باشد طراحی شده اند. شما می توانید که انواع کابل نسوز و کابل نسوز شیلد دار را به صورت اینترنتی از فروشگاه اینترنتی پلیمر عایق اسپادانا خریداری نمایید.
ویژگی های مهم کابل اعلام حریق
در هر صورت سیم و کابل مقاوم باید دارای این ویژگی ها نیز باشد:

۱. کم دود باشد.

۲. بدون گاز سمی و خورنده باشد.

۳. بدون انتشار شعله باشد.

۴. قابلیت حفظ مدار در آتش سوزی و ضربات مکانیکی تا ۲۰ دقیقه را داشته باشد.

۵. همچنین باید قابلیت حفظ مدار در شرایط آتش سوزی به مدت ۱۸۰ دقیق را حتما داشته باشد.

۶. فویل و شیلد دار بودن



:: بازدید از این مطلب : 592
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

سیم ها و کابل های زیادی توسط شرکت های مختلف تولید می شوند که هر کدام دارای روکش های خاص با جنس های مختلف هستند. در این میان یکی از پر فروش ترین این سیم ها، سیم و کابل سیلیکونی می باشند که از ویژگی های برتری نسبت به دیگر سیم ها برخوردار هستند و ما در این مقاله به معرفی این سیم ها و کابل ها می پردازیم.
انواع سیم ها و کابل های موجود در بازار دارای روکش هایی از جنس pvc و سیلیکون می باشند که هر کدام دارای ویژگی های مختلفی هستند. در این میان استفاده از انواع سیم و کابل سیلیکونی در هر موقعیتی ایمن تر می باشد چون دارای مزیت های بیشتری است. انواع سیم ها و کابل های نسوز سیلیکونی دارای روکشی از عنصر سیلیسیم می باشند. این عنصر شیمیایی شباهت زیادی به فلز دارد و از مقاومت خوبی در برابر حرارت های بالا و زیر صفر درجه برخوردار است و بهترین عایق برای سیم ها و کابل های برق محسوب می شود. سیم ها و کابل های سیلیکونی در محدوده دمایی 60- تا 300+ درجه سانتی گراد از مقاومت خوبی برخوردار هستند و می توانند انعطاف پذیری بالایی داشته باشند.
ویژگی های انواع سیم و کابل سیلیکونی
یک سیم سیلیکونی می تواند دارای یک روکش و یا دو روکش باشد که روکش بالایی آن از سیلیکون می باشد. در این میان یک کابل سیلیکونی دارای چند رشته سیم است که دارای دو روکش می باشند و بعد از روکش داخلی که سیم ها را در هم تنیده است، روکش دومی از جنس سیلیکون می باشد. قابل ذکر است که عموما روکش داخلی سیم ها و کابل ها از فایبرگلاس می باشد.

مهم ترین دلیل پرفروش بودن انواع سیم ها و کابل های سیلیکونی مقاومت بالای آنها در برابر دماهای بسیار بالا می باشد. این سیم ها و کابل ها در بسیاری از کارخانه ها و صنایعی که دارای دستگاه هایی می باشند که برای کار کردن نیاز به حرارت های بالا دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. این کابل ها و سیم ها ضمن رساندن جریان برق به دستگاه ها از جان کارگران نیز حفاظت می کنند و احتمال ایجاد حریق و انتشار آن را به صفر می رسانند.

از ویژگی های این سیم ها می توان به مقاومت آنها در برابر شرایط جوی مختلف مانند مناطق مرطوب، خشک و کویری، ولتاژهای بالای جریان برق، نارسانایی بالا در برابر اجسام مختلف، رشد قارچ ها در آنها، کم دود بودن، غیر سمی بودن، قابلیت انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، استفاده طولانی مدت از آنها، عدم فرسایش، مواد شیمیایی، اسیدی، روغنی، نمکی و … اشاره کرد.

درست است که انواع سیم و کابل سیلیکونی آتش نمی گیرند، اما در صورت ایجاد حریق، آتش را منتقل نمی کنند و اجازه پخش آن به دیگر قسمت ها را هم نمی دهند. قابل ذکر است که این سیم ها دماهای بالای لحظه ای و مداوم مستقیم و غیر مستقیم را نیز به خوبی تحمل می کنند و آسیب نمی بینند.

گفتنی است که کابل سیلیکونی از وزن کمی برخوردار می باشند و می توان به راحتی آنها را جا به جا کرد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد. اما باید به این مورد اشاره کرد که انواع سیم ها و کابل های سیلیکونی بازیافت نمی شوند و قیمت آنها نیز از سیم ها و کابل های pvc بالاتر می باشد.
استاندارد کابل نسوز
باتوجه به اینکه سیم و کابل نسوز مورد استفاده در ساختمان‌ها از جمله مهم‌ترین تأسیسات ساختمان‌ها هستند، بایستی از استاندارد خاصی برخوردار بوده تا در مواقع اضطراری مثل آتش‌سوزی تا واپسین لحظه‌ها و زمان بیشتری را جهت حفظ عملکرد بهتر خود داشته باشند.

به همین جهت سیم و کابلی که ما انتخاب می‌کنیم بایستی مطابق استاندارد ملی و بین‌المللی باشد. این استانداردها ابعاد فیزیکی و شیمیایی، سایز سطح مقطع، درصد خلوص سیلیکون، میزان تحمل کشش، میزان تحمل دما و… را تعیین می‌کنند.

وجود کابل استاندارد در سیستم اعلام حریق، مخصوصاً در پروژه های بزرگ کاملاً ضروری است. چرا که در صورت وجود کابل استاندارد و با کیفیت عالی و دارای تاییدیه معتبر بین‌المللی و تا حدود زیادی خطا‌های ممکن در حین راه اندازی و بهره‌برداری را می‌کاهند، بنابراین نباید از کیفیت و استاندارد کابل ضد حریق غافل شد.

از جمله مراجع بین‌المللی گرد‌آورنده کابل ضد حریقIEC, EN, BS, VDE ، اشاره کرد، استاندارد ملی ایران معروف به ISIRI است. بنابراین، هر کدام از این کابل‌های استاندارد بایستی درجه حرارت خاصی را در مقابل عملکرد خود محتمل شوند.

کابل‌های ضد حریق به دو دسته Standard و Enhanced تقسیم می‌شوند. هر کدام از این کابل‌ها در جایگاه خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از کابل‌های Standard در تمامی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار میگیرند و کابل های Enhanced در مواردی که به مقاومت بیشتری برای کابل نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متأسفانه تاکنون آزمایشگاه ملی در رابطه با آزمون مقاومت کابل در مواقع حریق تاسیس نشده است. بنابراین مجبور به تاییدیه آزمایشگاه‌های بین‌المللی معتبر، از جمله LPCB وUL هستیم که استاندارد کابل ضد حریق را تایید می‌کنند.



:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

در سیستم‌های قدرت، از مقره الکتریکی (Electrical Insulator) برای جلوگیری از گذر جریان‌های ناخواسته به زمین استفاده می‌شود. مقره نقش مهمی در سیستم‌های الکتریکی ایفا می‌کند. در حقیقت، مقره یک مسیر بسیار مقاومتی است که عملاً جریانی از آن عبور نمی‌کند. در سیستم انتقال و توزیع، هادی‌های هوایی عموماً روی دکل‌ها یا تیرها قرار می‌گیرند. دکل‌ها و تیرها، هر دو، به طور مناسب زمین می‌شوند. بنابراین، مقره باید بین دکل یا تیر و هادی‌های حامل جریان قرار گیرد تا از عبور جریان هادی‌ها به زمین (از طریق بدنه دکل‌ها یا تیرها) جلوگیری شود. در واقع، برای نگه داشتن هادی‌های الکتریکی فشارقوی که دارای ولتاژ‌های بسیار بزرگی هستند از مقره‌های فشار قوی استفاده می‌شود.
مقره‌ها دو وظیفه مهم برعهده دارند:
وظیفه مکانیکی: مقره‌ها دارای استقامت مکانیکی بوده و قادرند بارها و نیروهای مکانیکی را تحمل کنند.
وظیفه الکتریکی: مقره‌ها می‌توانند ولتاژهای بزرگ کاری و نیز ولتاژ های ضربه و رعد و برق را تحمل کنند؛ به طوری که در بدترین شرایط رطوبت، باران و آلودگی و بروز صاعقه با ولتاژ های بالا، دچار شکست الکتریکی نمی‌شوند.
مقره‌های فشارقوی باید ویژگی‌هایی از قبیل استقامت الکتریکی و مکانیکی بالا، نداشتن ناخالصی و حفره‌های داخلی، استقامت در برابر تغییرات درجه حرارت و عدم تغییر شکل، ضریب اطمینان بالا، ضریب تلفات عایقی کم و مقاومت در برابر نفوذ آب و آلودگی‌ها داشته باشند.
شکست الکتریکی مقره ممکن است در اثر تخلیه الکتریکی در هوای اطراف مقره، تخلیه الکتریکی سطحی از طریق گرد و غبار و یا تخلیه الکتریکی از داخل مقره ایجاد شود. عجیب نیست اگر گفته شود که ضریب اطمینان سیستم‌های قدرت، به ضریب اطمینان مقره‌ها و کیفیت آن‌ها بستگی دارد. علت اصلی خرابی مقره‌های هوایی، تخلیه الکتریکی است که بین خط و زمین در شرایط غیرعادی ولتاژ سیستم رخ می‌دهد. در طول تخلیه الکتریکی، گرمای زیاد ناشی از قوس الکتریکی، سبب سوراخ شدن بدنه مقره می‌شود. با توجه به این پدیده، موادی که در مقره‌ها به کار می‌روند باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند.
موادی که برای اهداف عایقی به کار می‌روند، ماده عایق‌کننده نامیده می‌شوند. برای آنکه از این ماده‌ها به صورت بهینه استفاده کنیم، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند که عبارتند از:
از نظر مکانیکی به اندازه کافی قوی باشند تا تنش و وزن هادی را تحمل کنند.
برای مقاومت در برابر فشارهای ولتاژ در سیستم ولتاژ قوی باید از قدرت دی الکتریک بسیار بالایی برخوردار باشند.
برای جلوگیری از نشت جریان در زمین، باید از مقاومت عایق بالایی برخوردار باشد.
خصوصیات فیزیکی و الکتریکی آن‌ها باید کمترین تأثیرپذیری را از تغییرات دما داشته باشد.
هر واحد یا بشقاب از مقره برای ولتاژ پایین (معمولاً ۱۱ کیلوولت) طراحی می‌شود. بسته به ولتاژ کاری، تعداد بشقاب‌های مطلوب را می‌توان با یکدیگر سری کرد. آسیب‌دیدگی هر کدام از بشقاب‌ها منجر به آسیب دیدن کل رشته نخواهد شد، زیرا می‌توان بشقاب آسیب دیده را جایگزین کرد.
چند مورد از اصطلاحات مربوط به مقره‌ها به شرح زیر است:
خط فراری (فاصله خزش) یا مسیر خزشی: کوتاه‌ترین مسیر روی سطح مقره که ارتباط هادی را با بدنه برقرار می‌کند.
شکست الکتریکی در مقره‌ها: تخلیه بین هادی و بدنه از طریق هدایت سطحی (به علت کثیف بودن، آلودگی و مرطوب بودن) شکست الکتریکی نام دارد.
ولتاژ شکست مقره: مقدار ولتاژی است که باعث شکست در مقره خواهد شد.
انواع مقره ها از نظر کاربرد
انواع مقره‌ها از نظر کاربرد، عبارتند از: مقره‌های اتکایی برای عایق‌کاری باس بارها در پست‌های برق و تابلوها، مقره‌های عبوری یا بوشینگ‌ها برای عبور باس بارها، از دیواره ها یا بدنه تجهیزات الکتریکی نظیر ترانسفورماتورها، کلیدها، خازن‌ها، مقره‌های مهار و مقره‌های کششی.
مقره اتکایی
مقره‌های اتکایی به صورت استوانه‌هایی بلند هستند که فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌هایی روی سطح استوانه دارند و از نظر ساخت می‌توانند به صورت توپر و توخالی باشند. نوع توپر این مقره دارای استقامت مکانیکی و الکتریکی بیشتری در مقابل سوراخ شدن است. امروزه مقره‌های پُست بیشتر به صورت توپر ساخته می‌شوند. از نوع توخالی در مواردی استفاده می‌شود که مقره باید نیروی مکانیکی بیشتری تحمل کند. البته برای افزایش استقامت الکتریکی مقره اتکایی، آن را با گاز خشک ازت پر می‌کنند.
در پست‌های فشار قوی، این مقره‌ها برای نگهداری شین‌های فشار قوی بر روی پایه‌های بتنی به کار می‌روند و شین‌های فشار قوی روی شیار بالایی مقره بسته می‌شوند. از این مقره‌ها همچنین در تابلوهای فشار قوی استفاده می‌شود. شمش‌های فشار قوی داخل تابلو از مقابل این مقره‌ها عبور می‌کنند و به مقره بسته می‌شوند و یا شمش‌ها روی مقره قرار می‌گیرند.
مقره عبوری
مقره‌های عبوری برای سرهای خروجی و ورودی دستگاه‌های فشار قوی و برای جلوگیری از ایجاد جرقه بین خط عبوری و بدنه دستگاه استفاده می‌شوند. این نوع مقره‌ها به صورت لایه‌های استوانه‌ای به کار می‌روند. با توجه به محیط کاری، شکل مقره‌های عبوری متفاوت است. معمولاً فضای داخل این استوانه‌های عایقی، توسط گازها یا مایع‌های عایق پر می‌شود.
مقره کششی
مقره‌های کششی در برج‌های کششی، به صورت زنجیره مقره‌ای، وظیفه اتصال هادی به برج را بر عهده دارند. این زنجیره مقره‌ها می‌توانند به صورت دوتایی یا سه‌تایی و یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرند که انتخاب آن‌ها به تعداد هادی‌های هر فاز و همچنین شرایط بارگذاری و نوع مقره بستگی دارد.
از مقره‌های کششی در پایه‌های ابتدا و انتهایی خطوط انتقال، توزیع و در پایه‌هایی که در مسیر خط از حالت مستقیم خارج شده و یا نسبت به افق زاویه پیدا می‌کنند، استفاده می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 510
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

در سیستم‌های قدرت، از مقره الکتریکی (Electrical Insulator) برای جلوگیری از گذر جریان‌های ناخواسته به زمین استفاده می‌شود. مقره نقش مهمی در سیستم‌های الکتریکی ایفا می‌کند. در حقیقت، مقره یک مسیر بسیار مقاومتی است که عملاً جریانی از آن عبور نمی‌کند. در سیستم انتقال و توزیع، هادی‌های هوایی عموماً روی دکل‌ها یا تیرها قرار می‌گیرند. دکل‌ها و تیرها، هر دو، به طور مناسب زمین می‌شوند. بنابراین، مقره باید بین دکل یا تیر و هادی‌های حامل جریان قرار گیرد تا از عبور جریان هادی‌ها به زمین (از طریق بدنه دکل‌ها یا تیرها) جلوگیری شود. در واقع، برای نگه داشتن هادی‌های الكتريكی فشارقوی که دارای ولتاژ‌های بسیار بزرگی هستند از مقره‌های فشار قوی استفاده می‌شود.
مقره‌ها دو وظيفه مهم برعهده دارند:
وظیفه مکانیکی: مقره‌ها دارای استقامت مکانیکی بوده و قادرند بارها و نیروهای مکانیکی را تحمل کنند.
وظیفه الکتریکی: مقره‌ها می‌توانند ولتاژهای بزرگ كاری و نيز ولتاژ های ضربه و رعد و برق را تحمل کنند؛ به طوری که در بدترین شرایط رطوبت، باران و آلودگی و بروز صاعقه با ولتاژ های بالا، دچار شکست الکتریکی نمی‌شوند.
انواع مقره ها از نظر جنس
مقره‌هایی که در معرض هوای آزاد مورد استفاده قرار می‌گیرند از جنس چینی، شیشه و اخیراً مواد کامپوزیت هستند. در ادامه، این مقره‌ها را معرفی خواهیم کرد.
مقره چینی
امروزه، چینی Porcelainپرکاربردترین ماده مورد استفاده برای مقره‌های هوایی است. چینی از جنس آلومینیوم سیلیکات Aluminium Silicateاست. آلومینیوم سیلیکات با کاسولن پلاستیکی، فلدسپار و کوارتز مخلوط می‌شود تا ماده عایق پرسلن سخت و چینی لعاب‌دار به دست آید. سطح چینی باید به اندازه کافی لعاب‌دار و صیقلی باشد تا آب روی آن نماند و به آن نفوذ نکند. چینی همچنین باید از تخلخل عاری باشد، زیرا تخلخل عامل اصلی کاهش خاصیت دی الکتریک آن است. علاوه بر این، چینی باید از هرگونه ناخالصی و حباب هوا که می‌تواند بر خاصیت عایق تأثیر بگذارد، عاری باشد. شکل زیر یک مقره چینی را نشان می‌دهد.
از معايب مقره‌های چینی می‌توان به به وجود آمدن ترک‌های ريز در آن‌ها و در نتيجه، كاهش مقاومت در برابر ولتاژهای ضربه اشاره کرد.
مقره شیشه‌ای
مقره‌های شیشه‌ای را از مخلوطی از آهک و پودر کوارتز ذوب شده که به طور ناگهانی سرد و قالب‌ریزی شود، می‌سازند. امروزه مقره‌های شیشه‌ای نیز مورد استقبال قرار گرفته‌اند و در خطوط انتقال و توزیع به کار می‌روند. در این مقره‌ها، از شیشه‌های سخت آنیل برای عایق استفاده می‌شود. مقره شیشه‌ای مزیت‌هایی نسبت به مقره چینی معمولی دارد که عبارتند از:
قدرت دی الکتریکی بالایی در مقایسه با چینی دارد.
مقاومت آن بسیار بالا است.
ضریب انبساط حرارتی کمی دارد.
از استحکام کششی بالاتری نسبت به عایق چینی برخوردار است.
از آنجایی که ماهیت آن شفاف است، در شرایط تابش نور خورشید به اندازه چینی گرم نمی‌شود.
به دلیل شفافیت شیشه، ناخالصی‌ها و حباب‌های هوای داخل آن به راحتی در داخل بدنه قابل تشخیص هستند.
شیشه طول عمر بسیار بالایی دارد، زیرا خصوصیات مکانیکی و الکتریکی آن با گذشت زمان تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.
شیشه ارزان‌تر از چینی است.
در مقره‌های شیشه‌ای، استقامت الکتریکی بین 140 تا 500 كيلوولت بر سانتی‌متر است. همچنین، استقامت مکانیکی فشاری و مکانیکی کششی آن‌ها، به ترتیب، 1٫5 و ۲ برابر مقره‌های چینی است. از طرفی، استقامت مکانیکی خمشی مقره‌های شیشه‌ای تقریباً برابر با مقره‌های چینی (كمی كمتر) است.

از مزایای مقره‌های شیشه‌ای می‌توان به ضریب انبساط حرارتی بسیار کم اشاره کرد که در نتیجه، تغییرات شکل آن‌ها در اثر افزایش درجه حرارت بسیار کم است. مقره‌های شیشه‌ای قبل از بروز ترک کاملاً خرد می‌شوند و از این رو به راحتی می‌توان مقره‌های معیوب را پیدا کرد. برخلاف مقره‌های چینی، در هنگام ساخت مقره‌های شیشه‌ای، حفره به وجود نمی‌آید و یا اگر حفره‌ای هم باشد قابل مشاهده است.
معایب مقره‌های شیشه‌ای نیز به شرح زیر است:
رطوبت می‌تواند به راحتی روی سطح شیشه متراکم شود و از این رو، گرد و غبار هوا روی سطح شیشه قرار گیرد که خود موجب ایجاد مسیر جریان نشتی می‌شود.
برای شیشه‌هایی با ولتاژ‌ بالاتر، نمی‌توان شکل‌های نامنظمی را قالب‌گیری کرد، زیرا به دلیل سرمایش نامنظم، کرنش‌های ناشی از سرمایش داخلی رخ خواهد داد.
مقره‌های شیشه‌ای گرد و خاک بیشتری را به خود جذب می‌کنند.
مقره کامپوزیتی
مقره‌های کامپوزیتی ترکیبی از مواد پلیمری بوده و در برابر اشعه فرابنفش خورشید مقاوم هستند. این مقره‌ها به علت خواص الکتریکی و مکانیکی بسیار خوب، در حال جایگزین شدن به جای مقره‌های چینی و شیشه هستند. مقره‌های کامپوزیتی بسیار سبک هستند و برخلاف چینی و شیشیه، قابل شکستن نیستند و از این رو استحکام مکانیکی بسیار خوبی دارند. همچنین، به دلیل بالاتر بودن جریان نشتی در مناطق آلوده، برای استفاده در این مناطق بسیار مفید بوده و نیازی به شست‌وشو و تمیز کردن آن‌ها نیست.
مقره‌های رزینی به طور عمده از ترکیبات بی سفنل و اپی کلروهیدرین ساخته می‌شوند. برای سخت‌تر شدن ترکیب مذکور، معمولاً مواد اضافی مانند کوارتز نیز اضافه می‌شود. این نوع مقره‌ها به دلیل نداشتن مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید، در فضای آزاد قابل استفاده نیستند و فقط در فضاهای داخلی به کار می‌روند.
مقره پلیمری نیز دو بخش دارند: یکی هسته که از جنس رزین اپوکسی تقویت شده با فیبر شیشه‌ای است و دیگری لاستیک سیلیکونی یا اتیلن پروپیلن داین مونومر EPDM که پوسته را می‌سازد. از آنجایی که مقره پلیمری از دو قسمت هسته و هوا ساخته شده است، مقره کامپوزیتی نامیده می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 450
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

انواع و اقسام محصولات الکتریکی در بازار پخش کابل و سیم تهران با تنوع بسیار بالا موجود هستند. برای خرید انواع کابل و سیم برق انتخاب‌های زیادی از جمله کابل مفتولی، کابل افشان کابل فشار ضعیف، کابل فشار قوی، کابل کواکسیال، کابل شیلد‌دار و کابل آلومینیوم و… وجود دارد. سیم و کابل تهران مرغوب‌ترین محصولات را با رعایت استاندارد‌های بین‌المللی و ملی در دسترس مشتریان قرار می‌دهد و شعار «کیفیت حق مشتری است» را هدف خود قرار داده و همواره برای به دست آوردن اعتماد و رضایت مشتریان، در تلاش است. خرید برای کسانی که ساکن شهر تهران هستند، به راحتی قابل انجام است. بازار لاله زار مدت زیادی است که محصولات کابل برق را با قیمت بسیار مناسبی در سطح کشور پخش می‌کند و با عرضه آن‌ها به مشتریان هزینه‌های اجرای پروژه‌ها را برای آن‌ها کاهش می‌دهد. بازار فروش سیم و کابل لاله‌ زار در شهر تهران، هدف‌های متنوعی را در نظر دارند که در واقع گروه‌های کوچک و بزرگی از مشتریان را شامل می‌شوند. پیمانکارانی که سیم و کابل برق مورد نیاز پروژه‌های ساختمانی را تهیه می‌کنند و همچنین مصرف کنندگان نهایی که با مراجعه به فروشگاه‌های فروش کابل برق برای خرید اقدام می‌کنند، نیز از مشتریان کابل و سیم هستند.
قیمت سیم و کابل
مواردی مثل محدوده ولتاژ، تعداد رشته، سطح مقطع کابل، نوع هادی، جنس هادی، کابل برق سه فاز، نوع روکش از جمله نکاتی هستند که تاثیر زیادی در انتخاب یک کابل مناسب دارند و همچنین روی قیمت کابل برق نیز موثر هستند. در واقع وزن هادی، ضخامت کابل و متراژ هر چقدر بیشتر شود، قیمت سیم و کابل هم افزایش پیدا می‌کند. یکی از مواردی که مهندسین برق به آن نیاز دارند، قیمت سیم و کابل برق است که باید به طور پیوسته به آپدیت و به روز آن دسترسی یابند. چون کابل و سیم در صنعت برق از تجهیزات اصلی به حساب می‌آیند و در شبکه‌های برق و ساختمان‌ها ستون و پایه اصلی هستند.
فروش سیم و کابل ارزان از کارخانه
یکی از دغدغه اصلی خریداران، خرید کابل و سیم برق ارزان قیمت است و این مورد با پخش عمده کابل برق در سطح کشور برطرف خواهد شد. بازار خرید، فروش و پخش سیم و کابل تهران لاله زار تهران محصولات را با پایین‌ترین قیمت و یا حتی پایین‌تر از خرید جزئی و با قیمت کارخانه در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. در فروشگاه‌های اینترنتی که نمایندگی این بازار را بر عهده دارند، فروش سیم و کابل برق ارزان از کارخانه را در اولویت قرار می‌دهند. ویژگی‌ها و نکات مهمی در خرید کابل و سیم وجود دارد که در این زمینه افراد باید آگاهی‌های لازم را داشته باشند. تولیدکنندگان، فروشندگان، فروشگاه‌های اینترنتی یا فعالان در زمینه فروش کابل و سیم ایرانی یا خارجی اطلاعات مورد نیاز را به افراد ارائه می‌دهند. در حال حاضر فروش سیم و کابل برق ارزان از کارخانه در فروشگاه‌های اینترنتی زیادی انجام می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 508
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

کابل برق آلومینیومی ، یکی از انواع کابل است که به دلیل خواص رسانایی خود از سایر سیم و کابل ها متمایز می شود. این رسانا با توجه به خواص الکتریکی و مکانیکی و قیمت آن نسبت به سیم مسی، یک ماده رسانای جایگزین محسوب می شود.
دو آلیاژ مس و آلومینیوم هم به خوبی شکل پذیر هستند و هم در برابر زنگ زدگی و به تبع آن خوردگی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. هر چند که هر یک از آن ها خواص متفاوتی دارد که هر یک را برای کاربری خاصی مناسب می کند.
البته به جزاین دو فلز، یک آلیاژ دیگر هم وجود دارد که از این دو رساناتر است و آن هم فلز نقره است. اما به دلیل قیمت بسیار بالا از این فلز در صنعت برق کشی استفاده نمی کنند. شاید یکی از دلایل اصلی که باعث فروش کابل آلومینیومی به شکل قابل توجهی شده است، همین قیمت مناسب آن نسبت به سایر آلیاژهای با خاصیت رسانایی بالا باشد.
تفاوت های کابل برق آلومینیومی با کابل مسی
آلومینیوم به وفور در دسترس است و جایگزین ارزان تری برای مس به عنوان یک هادی محسوب می شود. از طرفی تقاضا به طور مداوم برای مس متغیر است؛ زیرا این آلیاژ مدام نوسان قیمت دارد. این در حالی است که خرید کابل آلومینیوم همیشه پایدارتر از مس بوده است.
شاید یک نکته باعث شود بسیاری از افراد از خرید کابل آلومینیوم ، صرف نظر کنند و آن هم توانایی رسانایی کمتر آن نسبت به فلز مس باشد. این قدرت فقط 61 درصد از کل توان مس برای انتقال الکتریسیته را در بر دارد، این یعنی مقاومت بیشتری دارد که چندان برای یک هادی مناسب نیست.
اما از طرف دیگر وزن سبک این آلیاژ در یک حجم مشخص نسبت به مس است که کار را بسیار راحت تر می کند. در اصل آلومینیوم حدود سه برابر از مس سبک تر است، پس می توان انتظار داشت که فروش کابل آلومینیومی لاله زار و سایر نقاط کشور، در بسیاری از مواقع بیش از مس باشد.
تفاوت در رسانایی این دو آلیاژ به این معناست که کابل آلومینیومی باید بزرگ تر از مس باشد تا بتواند به همان میزان هادی مسی الکتریسیته را منتقل کند، در حالت عادی افزایش ضخامت کابل باید منجر به افزایش وزن کابل شود که این اصلا استاندارد نیست، اما در کابل آلومینیومی به دلیل وزن بسیار سبکی که نسب به مس دارد، این مشکل حل شده است.
نکته مورد توجه دیگر استحکام کششی است. مس حدود دو برابر آلومینیوم استحکام کششی دارد، اما با توجه به بزرگتر بودن سیم و وزن سبک آلومینیوم، معمولا این آلیاژ به این میزان سطح کششی نیاز ندارد. از طرفی گفته می شود که مس از نظر حرارتی رسانایی بهتر از آلومینیوم دارد که این خاصیت هم هنگامی که اندازه رسانا آلومینیوم بزرگ تر شود، تفاوت چندانی بین این دو ایجاد نمی کند. مقایسه کنید.
کابل های آلومینیومی خودنگهدار
این دسته از کابل ها، همان نمونه هایی هستند که روی دکل و پایه برق مشاهده می کنیم، با این ویژگی که به وسیله یک عایق محافظتی پوشیده شده اند. کابل های خودنگهدار در دو دسته کابل فشار ضعیف و کابل فشار متوسط قرار می گیرند.

کابل نوع ضعیف به صورت دو، سه، پنج و شش رشته موجود هستند. در حالی که کابل خودنگهدار فشار متوسط از یک تک رشته سیم و سه رشته سیم پیچیده به دور آن تشکیل شده است. هر سه این کابل ها از نظر سطح مقطع با یکدیگر متفاوت هستند.

استفاده از این نوع کابل مزایای متعددی را به دنبال دارد که از جمله آن می توانیم به کاهش درصد انشعاب گیری غیر مجاز برق، هزینه نصب ارزان و نیاز به نگهداری کم، بالا رفتن سطح ایمنی، کاهش خطر تلفات، کاهش سطح ارتعاشات، کاهش اضافه ولتاژ ناشی از برخورد رعد و برق اشاره کنیم. این موارد تنها بخش کوچکی از مزایای کابل آلومینیومی خودنگهدار هستند.
کابل برق آلومینیومی هوایی
کابل های هوایی نیز از جمله کابل هایی هستند که معمولا آلیاژ رسانا آن ها از جنس آلومینیوم است. این کابل را می توان بر اساس کاربری به دو شکل بدون روکش یا لخت و با روکش مثل کابل خودنگهدار مورد استفاده قرار داد.

این کابل ها برای ولتاژهای ضعیف و متوسط کارایی دارند. کابل های هوایی آلومینیومی در سه نوع مختلف با اسامی AAC، ACSR و AAAC در بازار موجود هستند. کابل هوایی AAC از هادی آلومینیومی رشته ای آنیل نشده ساخته می شود. در مقابل کابل هوایی ACSR از نوعی هادی ساخته شده که ترکیبی از آلومینیوم و فولاد است.

فولاد در قسمت میانی این کابل برای بالا بردن قدرت مکانیکی کابل مورد استفاده قرار گرفته است و آلومینیوم به دور آن تابیده است.
کابل هوایی AAAC نیز از هادی آلومینیومی ساخته شده است، با این تفاوت که سیم میانی کابل دارای سطح مقطع گرد است و آلیاژ به شکل تک یا چند لایه به دور این سیم پیچیده شده است.
کابل آلومینیومی زمینی
کابل های زمینی که جنس هادی آن ها آلومینیومی است، در انواع مختلف کابل های قدرت فشار ضعیف، کابل های قدرت فشار متوسط، کابل های قدرت فشار قوی و فوق فشار قوی توسط کارخانجات مختلف تولید می شوند.

کابل های فشارضعیف آلومینیومی با ولتاژ 1000/600 ولت در تعداد سیم های 1 تا 5 و سطح مقطع 10 تا 500 mm ساخته می شوند. کابل فشار متوسط در ولتاژهای 6/3 تا 30/18 تولید می شود. سطح مقطع این کابل ها از 25 تا 800 mm متغیر خواهد بود.

اما کابل های فشار قوی و فوق فشار قوی نیز در ولتاژهای بالاتر و سطح مقطع 2000 mm به صورت تک یا چند رشته تولید و به فروش می رسند.



:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

جریان الکتریسته از طریق سیم و کابل منتقل می‌گردد تا ما عملا بتوانیم از آن در زندگی روزمره خود استفاده نماییم. کابل انتقال دهنده به لحاظ هادی بودن به دو دسته مسی و آلومینیومی تقسیم می‌شود که در این مطلب قصد داریم در مورد کابل آلومینیوم صحبت نماییم. هر کابل از سه بخش غلاف، پوشش عایق الکتریکی و همچنین رسانا یا همان هادی تشکیل شده است. رسانا می‌تواند از دو متریال آلومینیوم و یا مس باشد. چرا که این دو جنس به دلیل رسانایی و سطح مقطع مطلوب به راحتی می‌توانند جریان را عبور دهند. بدین ترتیب کابل آلومینیومی، به عنوان یک هادی الکتریکی وظیفه انتقال جریان برق از یک نقطه به نقطه دیگر را بر عهده دارد.
شاید برای عده‌ای قدری عجیب باشد، که از کابل آلومینیوم هم به عنوان یک هادی الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید بگوییم که در زمان‌های گذشته کابل‌های مسی وظیفه انتقال جریان الکتریسته را بر عهده داشتند، اما به دلیل این که قیمت و وزن بالایی دارند، امروزه کابل آلومینیومی نیز به طور گسترده‌ای در این راستا استفاده می‌شود. این نوع از کابل‌ها به دلیل برخورداری از قیمتی مناسب و همچنین داشتن وزنی سبک‌تر جایگزینی کاربردی برای کابل‌های مسی به حساب می‌آیند. همچنین این متریال میزان رسانایی قابل توجهی دارند، از این رو به خوبی می‌توانند جریان برق را عبور دهند.
کاربرد کابل آلومینیومی
پس از جنگ جهانی دوم به طور چشمگیری استفاده از این کابل گسترش یافت به طوری که امروزه شرکت‌ها بیشتر تمایل دارند از آن برای ساخت و تولید خطوط برق، به ویژه در خطوط فشار ضعیف استفاده کنند.
اول صرفه اقتصادی قابل توجه این نوع کابل‌ها در مقایسه با دیگر کابل‌ها یعنی ارزان‌تر بودن آن و دوم‌رسانایی بیشتر این کابل باعث انتقال بیشتر برق از طریق زیر ساخت‌های مشابه می‌شود. آلیاژ‌های آلومینیوم به طور عمده در ساخت قطعات میکروالکترونیکی و الکترونیکی و طور ویژه خازن‌ها به کار ‌می‌روند. بعضی کشور‌ها حتی برای ستون‌های خطوط برق از آلومینیوم استفاده می‌کنند.
در تولید ترانسفورماتور و موتور‌های ولتاژ به صورت وسیعی از آلومینیوم استفاده می‌کنند و تولید آنتنها خصوصاً آنتن تلویزیون با استفاده از این کابل است.
در شبکه آب و برق از کابل و سیم آلومینیوم برای انتقال و توزیع برق استفاده می‌شود و از دیگر استفاده‌هایی که انواع آن دارد، در سیم‌کشی ساختمان‌های مسکونی، سیم‌کشی برخی هواپیما‌ها، توزیع برق در خطوط محلی است.
مشخصات کابل آلومینیوم
از بهترین و مناسب‌ترین کابل‌های موجود کابل آلومینیوم است که تصور برخی بر این است که این کابل مقاومت زیادی دارد و آن را جایگزین خوبی برای کابل مسی نمی‌بینند؛ و می‌گویند افت ولتاژ در دمای زیاد باعث ایجاد مشکل در عملکرد کابل می‌شود کاملاً اشتباه است. در حقیقت دو کابل مسی و آلومینیوم عملکردی کاملاً مشابه دارند و از هر دوی آن‌ها در انتقال و توزیع برق کاربرد دارند. این نوع کابل‌ها یعنی نوع آلومینیومی از یک روکش هادی تشکیل شده‌اند که جنس آن از فلز آلومینیوم است؛ که به دلیل مقاومتی که در مقایسه با کابل مس دارد، جریان الکتریکی را به راحتی از خود عبور می‌دهد.

ویژگی خوب دیگری که دارد وزن کم آن است که می‌توان به راحتی آن را نصب کرد و با خاطری جمع در مکان‌های زیادی از آن می‌توان استفاده کرد که به طور مثال می‌توان به نصب آن در تیر برق اشاره کرد. برای به دست آوردن وزن و اندازه کابل برق آلومینیومی باید سایز مقطع کابل را در ۰. ۲۷ ضرب کنید و آنچه که به دست آمد وزن کابل در هر متر است. NA حروف اختصاری هک شده‌ای است که نشان این نوع کابل‌ها است. حرف N نشان استاندارد آن است که تعیین شده بر اساس استاندارد VDE DIN است و حرف A نشان‌دهنده جنس هادی آلومینیومی که مخفف دو کلمه Aluminium conductor است.



:: بازدید از این مطلب : 467
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

کابل برق از تعدادی رشته سیم که هادی جریان الکتریکی هستند تشکیل شده است؛ به بیانی دیگر به مجموعه چند سیم کابل برقی می‌گویند. هادی جریان برق در کابل‌آلومینیوم همان‌طور که از اسمش پیداست از جنس آلومینیوم است. این ماده رسانا با توجه به خواص الکتریکی و فیزیکی خود و همین‌طور قیمت مناسب خود نسبت به هادی مس؛ در بازار مصرف جایگزین مناسبی محسوب می‌شود. در کل قیمت آلیاژ کابل آلومینیومی نسبت به انواع مسی و نقره بسیار مقرون به صرفه است؛ به این دلیل که نسبت به دو فلز دیگر به وفور دسترس است و به لحاظ قیمت؛ ثبات بیش‌تر و نوسان کم‌تری دارد.

سیم و کابل مورد استفاده در تولید به سه قسمت هادی، غلاف و پوشش عایق الکتریکی تقسیم می شوند. برخی از کابل ها دارای هسته هادی مسی هستند، در حالی که برخی دیگر دارای هسته هادی آلومینیومی هستند. اگرچه فلز آلومینیوم رسانایی الکتریکی کمتری نسبت به فلز مس دارد، اما همچنان می تواند در شبکه های انتقال و توزیع برق مفید باشد.
انواع کابل آلومینیوم
در بخش‌های قبل کابل‌های برق را به دو دسته آلومینیوم و مس تقسیم کردیم و باتوجه به موضوع بحث که کابل آلومینیوم است، در ادامه انواع این کابل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
کابل آلومینیوم خودنگهدار
کابل آلومینیوم خودنگهدار بیشتر در سیستم‌های برق تک ‌فاز و سه ‌فاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. وظیفه این کابل‌ها انتقال جریان برق از پست‌های برق به مکان‌های صنعتی، خانگی، کشاورزی و تولیدی است.
کابل آلومینیوم زمینی
کابل زمینی که ولتاژ نامی 0.6 تا 1 کیلو ولت دارد نوعی کابل با هادی آلومینیوم است. این کابل می‌تواند متشکل از 2 تا 5 رشته از هادی‌های مفتول و نیمه افشان باشد. همچنین لازم به ذکر است که کابل‌های آلومینیوم زمینی استفاده پرکاربردی در پروژه‌های صنعتی برای انتقال نیرو و برق رسانی با ولتاژ پایین دارند.
کابل آلومینیوم هوایی
این نوع کابل‌ها همانطور که از نام‌شان پیداست، در محیط‌های خارجی نظیر تیرهای چراغ برق استفاده می‌شوند و به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل کابل هوایی AAAC ،ACSR ،ACC می‌باشد که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای مختص به خود را دارند.
ویژگی کابل آلومینیوم
کابل آلومینیومی دارای ویژگی‌های زیر است:

قابلیت بازیافت: کابل آلومینیوم دارای قابلیت بازیافت است و در صورتی که چندین بار مورد استفاده قرار بگیرد، مجدد قابل بازیافت است و به نحوی دوستدار محیط زیست محسوب می‌شود.

وزن سبک: آلومینیوم فلزی سبک و با قابلیت رسانایی بالا است. بنابراین حمل و نقل آن آسان بوده و در مواقعی که مسافت سیمکشی طولانی باشد، در مقایسه با کابل مسی وزن کمتری خواهد داشت و همین امر سبب می‌شود، ایمنی و امنیت آن بیشتر شود.

نصب و راه اندازی آسان: با توجه به اینکه آلومینیومی از انعطاف پدیری بالا برخوردار است در مواقعی که سیمکشی نیاز به خمش داشته باشد، بدون هیچگونه پارگی و ساییدگی به راحتی خم می‌شود و در مکان‌های زاویه دار به سادگی نصب می‌شود.

شکل پذیری و چکش خواری بالا: کابل آلومینیومی چکشخواری و شکلپذیری بالایی دارد و همین امر سبب شده نحوه نصب آسان داشته باشد.

انبساط حرارتی بالا: آلومینیوم دارای ضریب انبساط حرارتی 23.2 است و در مقابل فلز روی و فولاد از ضریب بیشتری برخوردار است.

مقاومت در مقابل خوردگی: کابل‌های آلومینیومی به دلیل برخورداری از لایه اکسیدی در مقابل خوردگی مقاومت بالایی دارند.

تراکم کم: آلومینیوم دارای چگالی کم 2.70 است. در حالی که چکالی آهن و فولاد 7.87 هستند و همین امر سبب شده وزن کمی داشته باشد.

نقطه ذوب بالا: آلومینیومی دارای نقطه دوب 1220 درجه فارنهایت و نقطه جوش 4478 درجه فارنهایت است و زمانی که به عنوان کابل‌های آلومینیومی به کار می‌رود این ویژگی را در خود حفظ می‌کند و برای محیط‌هایی با دمای بالا قابل استفاده است.



:: بازدید از این مطلب : 501
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

لوله فولادی برق یا کاندوئیت از جمله تجهیزات مورد استفاده در تاسیسات و سیم کشی برق ساختمان های مسکونی و صنعتی می باشد که از کابل ها محافظت می کنند. این لوله ها دارای بدنه فلزی بوده و بر اساس نوع روکش مورد استفاده در آنها در گروه های مختلفی تقسیم بندی میشوند. پارس تابان؛ ارائه دهنده انواع لوله فولادی برق گالوانیزه گرم و سرد و درزدار و بدون درز در ادامه به معرفی این محصول پرداخته و قیمت و موارد مهم در خرید آن را شرح خواهد داد.
لوله فولادي برق چيست؟
هدایت و عبور سیم های برق از بخش های مختلف ساختمان ها نیاز با در نظر گرفتن موارد ایمنی داشته و تا حد امکان باید شرایطی را فراهم نمود که از آسیب وارد شدن به بدنه آنها و قطع شدن اتصالات جلوگیری شود. از جمله راهکاری مناسب در این زمینه می توان به استفاده از لوله فولادی برق اشاره نمود که سیم های برق در آنها قرار گرفته و در مسیر مورد نظر هدایت می شوند. این لوله ها اغلب از فلزات تولید می شوند تا در برابر نم و رطوبت و همچنین ضربه، فشار و نوسانات دمایی مقاومت ایده آلی داشته و از کابل های برق در شرایط مختلف از جمله آتش سوزی محافظت کنند.
لوله فولادی سیاه برق چیست؟
لوله برق سیاه به جهت مزیت­هایی که دارد، مورد استفاده فراوان قرار می­گیرد. لوله فولادی سیاه برق در واقع یک لوله از جنس فولاد و سیاه رنگ است که روی سطح آن هیچ لایه‌ای از روی و رنگ وجود ندارد. رنگ سیاه این لوله به دلیل اکسید آهنی می­باشد که در پروسه ساخت آن بوجود می‌آید.این لوله در جاهایی به لوله برق مشکی یا لوله فولادی مشکی نیز شناخته می­شود. چنانچه بخواهیم تعریفی ساده و مختصر از لوله سیاه فولادی داشته باشیم، باید بگوییم که لوله سیاه نوعی لوله فولادی است که فرایند گالوانیزاسیون را از سر نگذرانده است و نام آن به دلیل تغییراتی که اکسید آهن بر آن ایجاد کرده لوله سیاه گذاشته شده است.از این نوع لوله‌ها در موقعیت‌هایی استفاده می‌شود که به لوله گالوانیزه احتیاجی نباشد.
انواع لوله فولادي برق
لوله های فولادی برق نه تنها در محیط های صنعتی، بلکه در ساختمان های مسکونی نیز استفاده شده و با توجه به شرایط محیطی می توان از انواع مختلف آنها گزینه های مناسب را انتخاب نمود. در دسته بندی کلی و بر اساس نحوه تولید لوله های کاندوئیت فلزی برق می توان آنها را در دو گروه قرار داد که عبارتند از:
لوله فلزی درزدار برق
گروه دیگری از لوله های کاندوئیت فلزی برق از خمیدگی و جوش دادن نقطه اتصال دو لبه ورق های فلزی تولید میشوند که به لوله های درزدار شناخته شده هستند. ورق های مورد استفاده در این لوله ها فلزی با روکش گالوانیزه بوده و مقاومت آنها در سطح مطلوبی قرار داشته و ارزن تر از نوع بدون درز می باشند.
لوله فولادی برق بدون درز
مهم ترین و اصلی ترین ویژگی این لوله ها تولید بدون هیچگونه درز و جوشکاری می باشد و به لوله های مانیسمان نیز معروف هستند. این لوله ها به شیوه های مختلف از قبیل سوراخ کردن شمش های فولادی یا تولید از طریق قالب گیری مواد فلزی مذاب تهیه میشوند و هیچگونه جوشکاری و درز در بدنه آنها مشاهده نمیشود. با توجه به عدم وجود درز در لوله های فولادی برق مانیسمان، این گروه از لوله ها مقاومت بسیار زیادی در برابر ضربه و فشار داشته و ترک و شکستگی در آنها ایجاد نمیشود و ضد انفجار خواهند بود.



:: بازدید از این مطلب : 494
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین جهان صنعت گستر

ماسک شیمیایی تمام صورت در فضاهایی مورد استفاده قرار می ‌گیرد که فرد مستقیما با گاز‌های سمی و ویروس‌ها در تماس باشد که در چنین فضاهایی استفاده از ماسک شیمیایی تمام صورت الزامی می ‌باشد. استفاده از این ماسک باعث می‌شود تمام صورت شامل دهان، بینی و چشمان فرد را به طور کامل بپوشاند و فرد را از بیماری‌های پوستی و تنفسی مصون نگه دارد.
ماسک­های شیمیایی را می توان به دو حالت دو فیلتره و یک فیلتره تهیه کرد. سرپیچ RD40 در مدل­های یک فیلتر استفاده می شود که باعث شده تمامی برندهایی که از این فیلتر در بازار میباشد را ساپورت می کند. اما در مدل دوفیلتربه دلیل تنوع در سرپیچ فیلترباید مطابق با همان برند ماسک، فیلتر آن را خریداری نمود.
این نکته را به یاد داشته باشیم که در هنگام خرید ماسک شیمیایی تمام صورت باید در انتخاب خود دقت کنیم که چه ماسکی تهیه می‌کنیم که اگر یک لوازم جانبی آن ایراد پیدا کرد بتوانیم نمونه‌ی آن را در بازار خریداری کنیم، در کل باید برندی باشد با سابقه بالا تا از تولید اینده ان اطمینان داشته باشیم.

ماسک شیمیایی نیم صورت
ماسک شیمیایی نیم صورت در فضاهایی مورد استفاده قرار می ‌گیرد که آلودگی به حدی نباشد که به چشمان وپوست شما آسیب وارد کند. ماسک شیمیایی نیم صورت درمواقعی که هوای آلوده در محیط کار باشد و فقط به سیستم تنفسی آسیب بزند مورد استفاده قرار می ‌گیرد، و نیازی به ماسک تمام صورت و پوشاندن چشم‌ها ندارد. در غیراین صورت باید ماسک تمام صورت استفاده کرد.

ماسک نیم صورت شیمیایی با کمک فیلتر شیمیایی آن عمل تصفیه هوای دم و بازدم را انجام می‌دهد و دهان و بینی را از ورود آلودگی­ها محافظت می کند. در واقع ماسک بدون فیلتر هیچ کاری انجام نخواهد داد. جنس بدنه این محصول از نوعی پلیمر به نام TPE تولید می ‌شود که از ان تا حد ممکن مواد عبورنکند، این ماسک بسیار قابل انعطاف است و حتی خانم‌های خانه دارهم می‌توانند از این وسیله هنگام کار با مواد شیمیایی در خانه مانند وایتکس و جوهر نمک استفاده کنند.
ماسک شیمیایی دوفیلتر North
شرکت Honeywell با توجه به قیمت مناسب و بازدهی بالا توانسته جدیدترین، باکیفیت­ترین و به­ صرفه­ ترین نوع ماسک را به بازار عرضه کند. ماسک تمام صورت دو فیلتر، تشکیل شده از مواد ضد حساسیت و دارای طلق پلی­کربنات که دربرابر مواد شیمیایی وذرات و تمامی ویروس‌ها مقاوم می ‌باشد. همچنین تنظیم و کار با آن آسان وراحت بوده و امکان استفاده طولانی مدت را فراهم می ‌کند.اندازه نقاب و وسعت دید این ماسک استاندارد است که از ویژگی‌های منحصر به­ فرد این ماسک محسوب می‌شود.
ماسکN95
از جمله ویژگی ­های مهم خرید ماسک شیمیایی این می باشد که از انتقال میکروب و ویروس به دستگاه­های تنفسی جلوگیری بهتری انجام میدهد. این ماسک به دو منظور استفاده در صنعت و کارخانجات تولیدی و استفاده پزشکی تولید شده است. همچنین باید درهنگام خرید به نوع کاربرد آن توجه کرد. این نوع از ماسک­ها را نمی‌توان تمیز یا ضدعفونی کرد وبعد از ۸ ساعت استفاده، باید آن را دور انداخت. مهم‌ترین ویژگی آن دربرابر ماسک‌های دیگراین است که دهان وبینی را به طور کامل می‌پوشاند تا ذرات میکروب به داخل دستگاه تنفسی وارد نشود. این ماسک‌ها درجاهایی که مواد معلق در هوا به صورت مواد شیمیایی نباشد قابل استفاده است.
ماسک ضد گاز یا شیمیایی چیست؟
ماسک‌های شیمیایی کامل صورت را می‌پوشاند و فرد را در مقابل گازهای سمی مصون نگه می‌دارد. نحوه عملکرد این ماسک به گونه­ای است که با ورود هوا یا ورود ذره‌ای میکروب یا مواد شیمیایی دردرون ماسک با رشته­ های موجود در فیلتر برخورد می‌کند و قبل از اینکه به دهان و راه تنفس ما برسد از ورود آن جلوگیری می‌کند. در بسیاری از ماسک‌های شیمیایی ذغال‌های فعال استفاده می‌شود. هنگامی که ذغال با اکسیژن ترکیب می‌شود میلیون‌ها سوراخ چسبناک در هر کدام از ساختارهای مولکولی ایجاد می‌شود و به­محض این که گاز سمی هر ماده مضر از ذغال فعال موجود در فیلترعبورکند در آنجا گیر می‌افتد و دیگر نمی‌تواند به حرکت خود در درون ماسک ادامه دهد.



:: بازدید از این مطلب : 599
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()